2011-09-15

Röda Kapellet samlar de rödgröna kring musiken!

Visor av Allan Edwall, argentinsk avantgardemusik och grönsakssoppa – allt kombineras i det runda cirkustältet på Tegnérplatsen framför AF som Röda Kapellet står för under Kulturnatten. Ett stort antal artister med röd-gröna sympatier ställer upp. Bakom arrangemanget står Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Demokratisk Vänster som alltså inte bara samarbetar väl i Lunds kommunalpolitik utan också är beredda att stötta ett gemensamt kulturprogram under Kulturnatten.
   Vi är stolta över det program vi erbjuder, med artister som jazztrombonisten Fredrik John och Daniel Tukia, Mp-ledamot i kommunfullmäktig. Daniel framför egna tonsättningar av dikter av Guilem Rodrigues da Silva medan Claes Göran Jönsson och Tord Håkansson, välkända socialdemokratiska profiler i kommunalpolitiken, är med och sjunger Allan Edwallvisor.
   Vi som stöder de fyra rödgröna partierna vill dela med oss av vår musik denna kväll – utan kostnad för kommunen – men har ett gemensamt krav:
Mer resurser till kulturskolan i Lund!

Soppkök!
Med tanke på att det kan bli lite kyligt framåt kvällen bjuder vi på en värmande soppa. Men det är naturligtvis också en påminnelse om att det är ekonomiskt kärvare tider på väg. Frälsningsarmén har väl inte satt i gång sina soppkök ännu, men Röda Kapellet vill som vanligt ligga ett steg före.

PROGRAM
   18.50 Röda Kapellet blåser in kvällen
   19.00 Simon Ahlström – ung trubadur sjunger sånger av bl a Wiehe och Afzelius
   19.30 Röda Kapellet med Claes Göran Jönsson, Tord Håkansson och Maria Bönnemark framför visor av Allan Edwall under ledning av Joakim Casagrande.
   20.30 Rick Titrö sjunger visor på stadig punkgrund
   21.00 Caesar och Fredrik John - piano, röst och trombon
   21.30 Daniel Tukia framför egna tonsättningar av dikter av Guilem Rodrigues da Silva
   22.00 Sara Thuresson – sångerska, pianist och låtskrivare med starkt engagerande texter
   22.30 Röda Kapellet under ledning av Joakim Casagrande spelar ”Marscher som man inte kan segra till” av Mauricio Kagel. Introduktion av Bengt Olle Bengtsson
   23.00 Caesar och Fredrik John

   Sara Granérs fräcka bilder visas återkommande under hela kvällen

1 kommentar:

Anonym sa...

Undran
För drygt 20 år sedan deltog jag i
VP:s vandringar i Europa i regi Gunnar Sandin. Finns dessa kvar och var kan man i så fall läsa om dem?