2012-03-01

Susan George i Malmö

Susan George – den världsberömda samhällsdebattören, forskaren och förgrundsfiguren för Attac – gästar Sverige 4–5 mars, i samband med att hennes bok har utkommit på svenska.
   Den 5 mars kl. 19–21 deltar hon i ett seminarium om skuldkris, klimatkris och växande klyftor i Malmö. Medverkar gör bland andra kommunalrådet Carina Nilsson (S).
Arr. Attac, ABF, Efter Arbetet, LO Malmö och Karneval förlag
Mer info här

Susan George: Deras kris, våra lösningar
Först den dåliga nyheten.
Den kris som våra samhällen befinner sig i är långt större än vad de flesta av oss anar. Redan nu berör den, eller kommer snart att beröra, våra liv i praktiskt taget alla avseenden.
Det är en kris med många ansikten. En ekonomisk kris, en social­ kris ioch en ekologisk kris som kan hota människans hela livsmiljö.
   Sedan den goda nyheten.
Krisen är inte ofrånkomlig. Vi skulle kunna leva i en ren och rik värld där alla har ett drägligt och värdigt liv. Världen har aldrig varit så rik, och vi har till vårt förfogande all den kunskap och de verktyg som behövs. Hindren är inte tekniska, praktiska eller finansiella – utan politiska, intellektuella och ideologiska.
   Susan George ger i sin bok inte bara intressanta och väl underbyggda förklaringar till hur vi hamnat i denna svåra belägenhet. Hon beskriver också hur vi kan ta oss ur den.

Inga kommentarer: