2012-09-20

Doc Lounge Lund, 25/9 Skräck och Fantastisk Filmfestival!

Hösten börjar ta sitt fäste och kvällarna blir allt mörkare, men frukta icke! Doc Lounge finns kvar och vi tar emot er med öppna armar och välkomnar er in i värmen varje tisdag hela hösten.
   Som många kanske redan vet är det nu dags för en ny upplaga av Fantastisk Filmfestival i Lund och vi är mycket stolta över att kunna presentera vår nästa film, Room 237 i ett supersamarbete med FFF.
   En enkel fråga – tusentals olika svar. Nej, inte meningen med livet, viktigare än så: Vad handlar egentligen The Shining om.
ROOM 237 ( USA, 2012, 102 min)
REGISSÖR: Rodney Ascher
TID: Dörrarna öppnar 19.00  Film ca 20.30 
PLATS
: Mejeriet, Stora Södergatan 64
EXTRA: Danial och Martin från Svenska Filminstitutet och Cinemateket gör oss den stora äran att gästa oss med ett spännande quizz med filmklipp, musik  och bildfrågor.
Häng gärna kvar efter filmen.
ENTRÉE:60 kr eller Guldkort  (fri entré hela hösten)  300 kr
   Få filmskapare har förbryllat som Stanley Kubrick. Regnskogar har skövlats till förmån för alla avhandlingar om musiken i Clockwork Orange eller symboliken i 2001, Men aldrig förr har det gjorts med samma underhållningsvärde och aldrig har gränsen mellan cinefili och galenskap varit så tunn.
   Det är högt i tak i Room 237. Teorierna pendlar mellan tänkvärda tolkningar och galna konspirationsteorier. En kille är övertygad om att The Shining är en ursäkt från Kubrick för att ha fejkat filmmaterialet från månlandningen.
Läs mer om filmen i New York Times här!
Läs ännu mer här!

Inga kommentarer: