2013-01-31

C.I.A. The American Inquisition

CIA samarbetade med maffian för att mörda Fidel Castro i början av 1960-talet. CIA skjutsade Saddam Hussein till Irak 1963. CIA fabricerade bevis på att vietnameserna hade angripit två amerikanska kryssare i Tonkinbukten 1964 för att USA skulle kunna sätta igång Vietnamkriget. CIA ljög om massförstörelsevapnen i Irak 2003 för att världen skulle acceptera invasionen.

Som underrättelseorgan
har CIA visat sig värdelös, trots att den hämningslöst kidnappar, torterar och dödar. Kidnappningsprogrammet går under namnet ”rendition”. Sveriges utrikesminister Anna Lindh gjorde sin insats i renditionprogrammet när egyptierna fördes till Mubaraks tortyrfängelse i Kairo. Mycket av tortyren och dödandet sker i fängelser av Abu Ghraib-typ och, tills nyligen, i Guantanamo.
   CIA missade Sovjetunionens atombombssprängning 1949. CIA missade installationen av missiler på Kuba 1962. CIA missade Sovjets invasion i Afghanistan och revolutionen i Iran 1979. CIA missade Iraks invasion i Kuwait 1979. På 1980-talet saboterade CIA president Ronald Reagan genom den klantiga Iran-Contras-affären. I höstas kidnappade CIA två svenska medborgare i Djibouti och förde dem till ett amerikanskt fängelse för obestämd tid.

De senaste åren
har CIA blivit paramilitärt och tillsammans med ett antal privata vinstdrivande terror-organisationer satt sprätt på ett antal ett antal Predator-drönare i Pakistan, Afghanistan och Jemen. På kort tid har CIA tagit livet av 2500 - 3000 människor, de flesta civila. Nu planeras en ny drönarbas i Västafrika.
   FN beslöt härom dagen att göra en utredning för att utreda om drönarattackerna innebär brott mot de mänskliga rättigheterna. Somliga amerikaner är mycket bekymrade. ”Om vi mördar deras ledare, varför skulle då inte dom mörda våra?”
   Detta och mycket mer kan du läsa i ”LEGACY OF ASHES. The History of the C.I.A.,” Doubleday 2007
Gunnar Stensson

PS. Sveriges beskedliga motsvarighet, SÄPO, spanar nu på arméns Överbefälhavare.

Inga kommentarer: