2013-01-24

DOC LOUNGE 29 januari

 
THE HUMAN SCALE
Av Andreas Mol Dalsgaard  / Danmark 2012 / 83 min / Engelskt tal
SAMTAL & GÄSTER: “Den mänskliga skalan” med Per Svensson, kulturjournalist Sydsvenskan, författare till bl a “När förorten kom till byn”, David Sim, arkitekt Gehl Architects,  Köpenhamn och världen, medverkar i filmen “The Human Scale”, Ulrika Lundquist, arkitekt och samordnare för Norra Sorgenfri i Malmö, Karin Faberberg, arkitekt med inriktning på stadsbyggnad och samhällsplanering, CCO på Fojab Arkitekter och sist men inte minst Klas A. M. Eriksson vår moderator!
DJ: Josef Kullengård tar över Dj soffan och har lovat att ge oss den bästa Lund-musiken. Vad nu det är. Spännande. Josef Studerar bl. a. filmhistoria vid Kulturledarprogrammet vid Linnéuniversitetet i Växjö men har gjort en lucka i sitt schema så att han kan gästa Doc Lounge denna speciella kväll.
STORY: Gigantiska motorvägar, skyhöga byggnader och liv som levs var för sig i separata betongklumpar. I dag bor mer än 50 % av jordens befolkning i de moderna storstäderna, men hur passar metropolernas utformning egentligen människans behov och beteende? Är det möjligt att bygga städer som bjuder in till  interaktion, integration och intimitet?
   The Human Scale tar oss med på en stark visuell och världsomspännande resa som tar pulsen på hur vi lever idag. Våra städer planeras för en vardag där bilen står i centrum och människorna hamnar allt längre ifrån varandra. Idag står vi inför oljekriser, klimatförändringar och svåra hälsofrågor som ett resultat av vår moderna livsstil.
   Filmen är en estetisk upplevelse med rena linjer; en dokumentär science fiction från en framtid som redan är här.
MAT&BAR: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00   PRIS: 80kr / Student 60kr / Guldkort (fri entré hela våren) 300 kr.

Inga kommentarer: