2013-02-07

Bloggtips av Göran Persson

VB har tidigare pekat på Mats Olssons (v) blogg som synnerligen läsvärd. Här kan man lära mycket om politiken i Lund, nästan alltid förmedlat med en humoristisk glimt. Min senaste lärdom därifrån är: ”Lund har äntligen utsetts till Årets Värmepumps-kommun 2012”. Kanske inte livsavgörande kunskap, men trevligt att veta.
   Nu vill vi gärna tipsa om en annan bloggande vänsterpartist som är väl värd att följa. Det är Abe Bergegårdh som presenterar sig själv såhär: ”Utbildad statsvetare med inriktning mot kommunikation, omvärldsanalys och internationell historia. Har för närvarande världens mest stimulerande arbete som kommunikatör för Vänsterpartiet i Lund.” Han avslutar sin presentation med devisen: ”Får jag inte flabba är det inte min revolution :)” En devis som det känns lätt för en gammal VB-aktivist att instämma i.
   Hans senaste inlägg är läsvärt och behandlar frågor som VB ofta skriver om. ”Barn är inte sopor, 2013/02/05. De grundläggande argumenten för att kommersialisera gemensam verksamhet är två: dels att det ska bli billigare och dels att kvalitén ska höjas. Höjd kvalitet ska komma av att konkurrens tvingar verksamheter att förändras och förbättras. Är det verkligen så? Abe Bergegårdh menar att något sådant stöd inte finns i forskningen.”

Inga kommentarer: