2013-03-14

DOC LOUNGE ON WHEELS: KØR TIL DU DØR 19 mars


 
Tisdagen den 19 mars hyllar vi sport på hjul i allmänhet, och cykling i synnerhet. Detta gör vi i en mash up med Argentinas bästa Luciano Masetti och Flor de Lotus. Det blir livemusik, djs, barhäng och dokumentär i världsklass. Ta med dina vänner och ta cykeln, brädan, rullskridskorna eller vad du önskar och kom ner till Mejeriet.

Moon Rider www.moonriderthemovie.com
Av Daniel Dencik // Danmark,  2012  // 83 min
   När Rasmus Quaade är arton år bestämmer han sig för att bli en professionell cyklist, en av hans främsta strykor är att han inte lyssnar till sin kropps varningssignaler. Det är en extrem fysisk och psykisk kamp, Rasmus fysik är perfekt för cykling, men hans tankar och konstant reflektion om liv och död blir hans största motståndare i kampen för att leva ut sin dröm: att bli världsmästare i tempolopp. Det är en berättelse från insidan av en racinghjälm, Rasmus bjuder med oss på hans stora turné, där vi möter tvivel, rädsla, död disk, men även eufori av att vara bland de bästa i världen. Med oförsynt rå ärlighet och kameran fäst på Quaades cykelhjälm visar ’Moon Rider’ vilket mod, vilja och styrka det krävs för att bli en professionell cyklist. Ett hjärtskärande porträtt av en ung talangs extrema och ensamma liv.
DJ: Passionerade BMX-cyklisten Luciano Masetti från Argentina står för musiken denna afton. Luciano har tävlat med sin BMX i bl.a Argentina, Sverige, Estland och Spanien.
LIVE: Flor de Lotus bjuder in oss i hennes värld av folkmusik med sånger från Argentina och världen.
MAT&BAR: Ät din middag på Doc Lounge. Vi serverar alltid en vegetarisk soppa med bröd för 69 kr och i baren säljs det också vin, öl, kaffe, snacks mm.
TID: Kassan öppnar 19.00 / Film ca. 20.00 PRIS: 80kr / Student 60kr / GULDKORT (fri entré hela våren) 300kr

Inga kommentarer: