2014-04-10

Linje Lusta av Lucifer

Jag gissar att kommunalrådet Mats Helmfrid(m) sedan två dygn sover ostört, möjligen bara störd av enstaka förbiflimrande bilder av platanerna på Clemenstorget. Detta sedan det står klart att det blir inga statliga pengar till spårvägen. Det har i och för sig ingen trott heller, men tanken på en brakförlust i valet där t.o.m. de trognaste väljare skulle proteströsta var säkert inte så rolig.
   För oss andra går det väl också att hålla tillbaka tårarna över utgången. Så länge etableringen av ESS fortfarande är osäker vore det ändå tveksamt att sätta igång linjebyggandet. Kvar står att en spårvägslinje till Brunnshög är ett förnuftigt sätt att lösa trafikförsörjningen men att det kräver ett tydligt befolkningsunderlag.
   Det tar väl något år innan bilden klarnar och under tiden kommer man väl att fullborda de tre påtänkta motorvägsavfarterna. Lund kan lugnt stanna kvar i sin traditionella roll: här ändrar man ingenting. Det får bli en annan majoritet i fullmäktige som kommer att ta de mera radikala besluten.

Inga kommentarer: