2014-09-04

Obehagliga applåder av Mats Olsson

Ännu en gång har vi lånat en text från Mats Olssons blogg ”Olsson betalar”. VB tycker att nedanstående inlägg är så pass anmärkningsvärt att det måste spridas så mycket som möjligt.
   Om du klickar dig dit kan du läsa vad vänsterpartiet vill göra åt Lunds snabba fall i skolrankingen som det finns flera artiklar om i veckans VB.

I måndags deltog jag i en debatt i Lund med ett oväntat och obehagligt inslag. Debatten arrangerades av spårvagnshatarpartiet FNL, men samtliga fullmäktigepartier var också på plats. Salen dominerades naturligtvis av motståndare, de flesta akademiker +70 år. SD har nyligen anslutit sig till spårvagnsmotståndet och representerades av den kände rasisten Ted Ekeroth, lillebror till Kent (han med järnröret och Avpixlat).
   Så fort sverigedemokraten yttrade sig applåderade och jublade dessa förfinade borgare, ja, inget av Ekeroths hemsnickrade argument var för billigt och plumpt för att inte publiken skulle uttrycka sitt gillande. Jag kände en iskall vind från 1930-talet svepa genom lokalen, rasisterna och i alla fall delar av det akademiska Lund hade funnit varandra igen.
   Med sådana vänner behöver Sverker Oredsson och de andra i FNL inga fiender.

Inga kommentarer: