2014-10-09

Sverige erkänner staten Palestina av Gunnar Stensson

En tvåstatslösning förutsätter ömsesidigt erkännande och en vilja till samexistens, sa statsminister Stefan Löfven när han presenterade regeringsförklaringen i riksdagen.
   ”Vi anser att det här kan bidra till att skapa ny dynamik i fredsprocessen”, sa utrikesminister Margot Wallström.
   Talespersonen för USA:s utrikesdepartement Jen Psaki kallade beslutet förhastat.
   Israel läxade upp den svenske ambassadören Carl Magnus Nesser.
   DN upplät utrymme åt Israels utrikesminister Avigdor Lieberman som skrev en lika lång som skev litania. 8/10.
   Jan Björkkvist, FP, angrep regeringen så saliven sprutade mellan framtänderna.
   Äntligen ett självständigt svenskt beslut i solidaritet med palestinierna, säger VB.
   Bravo Margot!

Premiärminister Netanyahus stormgräl med president Obama visar på en allvarligare konflikt än utrikesminister Avigdor Liebermans med Margot Wallström. Så här lät det när Obama och Netanyahu överlade i Vita Huset för en vecka sedan.
   Obama: Listen! Om du inte får bosättarna att sticka från östra Jerusalem nu genast och om du inte river det där satans bosättarbygget kommer vi att skita i dig och du kommer aldrig kunna övertyga en enda jävel om att du vill ha fred.
   Netanyahu: Att en svarting som du ska va president! Det där var så fucking unamerican sagt att McCarthy roterade i sin grav!
   Obama (slår näven i bordet tre gånger): Om inte varenda bosättare är väck inom en vecka så...så...så räkna inte med oss. 
   Netanyahu (högdraget): Detta bådar inte gott för freden. Det du pratar om är ju etnisk rensning! Etnisk rensning riktad mot judar som ockuperar palestinsk mark! Etnisk rensning får aldrig vara ett villkor för fred! Dig kan man ju inte tala med. Jag vänder mig direkt till det amerikanska folket.

Inga kommentarer: