2014-12-11

Uttalande från Freedom Flotilla Coalition

Den humanitära situationen på Gazaremsan blir allt värre. Israel har inte ställts till svars för den förstörelse man åstadkom under attacken mot området, inte heller för de åtaganden man utlovade i samband med det avtal om eldupphör som åstadkoms med Egypten som fredsmäklare. Hamnen i Gaza är fortfarande stängd, gränserna är stängda och palestinierna i Gaza förnekas fortfarande grundläggande rörelsefrihet. Bristen på basvaror och förnödenheter består och ännu byggnadsmaterial för återuppbyggnad av det som Israel förstörde under attacken i juli-augusti kommer inte in. Världssamfundet har inte heller levt upp till sina åtaganden gentemot Gaza efter attacken.
   Under dessa förutsättningar höll Freedom Flotilla Coalition ett möte i Aten den 6-7 december för att gå igenom och uppdatera planerna för aktionen "Freedom Flotilla III: Open  Gaza Port".
Under detta möte, som var en uppföljare till mötet i Istanbul i augusti, fastställdes detaljerna för att  aktionen "Open Gaza Port" (OGP) skall kunna  företas under det första halvåret 2015. Eftersom behoven är akuta och eftersom vi förväntar oss ett brett intresse och stöd för projektet på grund av den svåra situationen i Gaza, kommer konvojen att omfatta minst tre fartyg.
   Mera detaljerad information om OGP kommer att publiceras under kommande veckor.

Inga kommentarer: