2016-10-20

Doc Lounge Lund: The Russian Woodpecker


 
Varför hände Tjernobylkatastrofen? Finns det mer till historien än vad den Sovjetiska regeringen vill avslöja?
Fedor Alexandrovich är en radioaktiv man. Han var fyra år gammal då han utsattes för de giftiga utsläppen efter Tjernobylkatastrofen 1986 och blev tvingad att lämna sitt hem. Nu är han en 33 år gammal artist i Ukraina med radioaktivt strontium i sitt skelett och en besatthet kring den världsomvälvande katastrofen; Varför hände det? Finns det mer till historien än vad den Sovjetiska regeringen vill avslöja? Och framför allt; vad hade det att göra med den gigantiska, mystiska stålpyramiden som nu ruttnar bort, 2 mil från katastrofområdet? - Ett stort och klumpigt vapen från Kalla Kriget, känt som ”Duga” och som även kallas ”The Russian Woodpecker” efter det konstiga, konstant klickande ljudet som det avger på en specifik radiofrekvens.
   I Chad Garcias film, och från producenterna bakom ”Pussy Riot” och ”The Square”, återvänder Alexandrovich till spökstäder i den radioaktiva säkerhetszonen för att hitta svar - och för att bestämma sig för om han ska riskera sitt liv för att avslöja dem mitt i ett gryende moln av Ukrainas revolution och krig.

Tisdag 25/10 19:00 på Mejeriet, Lund

Inträde: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT som ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Vid förköp av både entré och soppa hos Tickster reserverar vi sittplats vid bord.
Trailer »

Inga kommentarer: